Cosmelan

 

Wat houdt de cosmelan behandeling en voor welk huidprobleem zet je dit in. 

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Zoals een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zonschade, zwangerschap, pilgebruik en menopauze.

Oppervlakkig gelegen pigment is goed te behandelen met een medische peeling of met de pigmentlaser. 

Dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen.

Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

Cosmelan is een van de krachtigste behandelingen tegen pigmentatie op dit moment. 

De ingrediënten in de Cosmelan producten zijn van plantaardige en chemische oorsprong, deze werken op de verschillende stadia van pigment. 

Het ingrediënt Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. 

Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten:

kojiczuur, 

fytinezuur, 

ascorbinezuur, 

arbutine, 

titaniumdioxine 

retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren.

Voor welke huidproblemen kun je cosmelan inzetten

  • Melasma (zwangerschapsmasker)
  • Ouderdomsvlekken
  • Sproeten
  • Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na ontstekingen)
  • Zonschade
  • Huidverjonging

Hoe gaat de behandeling in zijn werk ?

De Cosmelan behandeling wordt in twee delen uitgevoerd. In onze salon wordt Cosmelan 1 aangebracht, dit is een intensief masker die na, afhankelijk van de pigmentatie, 8-12 uur verwijdert dient te worden. 

Cosmelan 2 is het onderdeel wat u thuis uitvoert, dit is een crème. Beide producten bevatten ingrediënten welke werken op de verschillende stadia van pigment.

Stap 1. U komt 5-10 dagen voorafgaand aan de Cosmelan 1 behandeling in de kliniek voor een voorbereidende peeling, dit omdat de huid voorbereid moet worden op de Cosmelan behandeling.

Stap 2. 5-10 dagen na uw voorbereidende peeling komt u voor de Cosmelan 1, dit is een masker die gedurende 8-12 uur op het gezicht moet blijven, afhankelijk van de huidconditie. Let op! Dit masker heeft een donkere kleur (donkerbr, dus dit betekent dat dit masker wel zichtbaar is! Vervolgens haalt u thuis na de aangegeven tijd thuis het masker er af met een koud/lauw (donker)washandje en blijft u gedurende 2 dagen de inbegrepen Melan recovery en de melan130 smeren.

Stap 3. Na 2 dagen komt u terug in de kliniek voor een na-controle, daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en wordt vervolgd met de Melan Recovery en zonnecrème.  Cosmelan 2 gebruikt u 2-3 maal daags voor gedurende 2 maanden. Wanneer het pigment na deze 2 maanden sterk is afgenomen, bouwt u af naar 1 maal daags en uiteindelijk naar enkele keren per week. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een 6 maanden te gebruiken

Meer weten over Cosmelan?

Neem contact op met Infinity Beauty Clinic voor een afspraak en vrijblijvend advies.